Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Makelaar Sittard Geleen Born

WONING VERKOPEN?

Uw huis verkopen doet u niet iedere dag. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe weet u of u het goed doet? Ik help u om als woningverkoper tegen de beste voorwaarden te verkopen. Adviseren & ontzorgen zijn mijn kernwaarden.

Contact


Verkoopmakelaardij Sittard-Geleen Born


De vastgoedsector is breed. Deze omvat o.a. vastgoedmakelaars, vastgoedbeleggers en advocaten in vastgoedrecht. Er zijn dus vele professionals die zich voornamelijk richten op de vastgoedmarkt. Voor diegene die op zoek is naar een nieuwe plek om te wonen, kan samenwerking met een geschikte makelaar een enorm verschil maken.in het succes van de aan- of verkoop van de woning.


Wanneer je op zoek bent naar makelaars Sittard Geleen of in de regio Born om je koophuis te verkopen zit je waarschijnlijk met een aantal vragen en kun je wel wat handige tips gebruiken.


Het Meest Complete Stappenplan Een nieuw huis kopen en/of je huidige woning verkopen? Er komt het een en ander bij kijken en je wilt het natuurlijk goed regelen zodat alles succesvol en soepel verloop. Aan de hand van deze stappen zorg je dat je goed voorbereid te werk kunt gaan met het verkopen van je woning.


Misschien heb je een prachtig huis gezien dat precies voldoet aan je woonwensen. Je denkt aan een verhuizing, maar je zit ook nog met je huidige woning. Moet je deze eerst verkopen? Hoe werkt dat allemaal ook alweer? Waarschijnlijk kun je wel wat hulp gebruiken. Dat is minder makkelijk dan het lijkt en daarom splitsen we het verkoopproces voor je op in de volgende overzichtelijke stappen:


Wat is de taak van een makelaar?


#1 Je strategie bepalen


Koop je meteen je nieuwe huis of kies je voor veiligheid en verkoop je eerst je huidige woning? Vraag jezelf het volgende af: Hoe is mijn financiële situatie? Kan ik (tijdelijk) dubbele woonlasten dragen? Hoe staat de woningmarkt er bij op het moment dat jij wilt verkopen?


Voordat je een goede beslissing kunt maken is het belangrijk dat je weet welke kosten er allemaal komen kijken bij de verkoop van je huis. Je woning verkopen kost in de meeste gevallen namelijk geld. Met welke kosten moet je dan allemaal rekening houden?


De makelaarskosten. Bij het inhuren van een verkoopmakelaar zul je meestal een percentage van de opbrengst van de verkoop van je huis betalen. Dit wordt courtage genoemd. De hoogte hiervan verschilt per makelaar.


Meestal ligt deze tussen de 1,5 – 2% van de verkoopwaarde van je woning. De makelaar kan daarnaast nog andere kosten berekenen. Kosten voor de aanvraag van het energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig of onzuinig je woning is. Het is in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren hun huis energiezuiniger te maken.


Het is verplicht om een energielabel aan te vragen en daaraan zijn kosten verbonden. Als je bij de verkoop van je huis nog geen definitief energielabel hebt aangevraagd kan dit tot een boete leiden. Hoeveel een energielabel aanvragen voor jouw woning kost hangt af van het type woning en hoeveel tijd het de energieadviseur kost om jouw huis te beoordelen.


Je huis klaar maken voor de verkoop. Wanneer potentiële kopers je woning bezichtigen wil je waarschijnlijk dat het er zo goed mogelijk uit ziet. Misschien moeten er nog klusjes gedaan worden, achterstallig onderhoud gedaan worden, opgeruimd, schoongemaakt, etc. Als je dit zelf kunt doen vallen de kosten waarschijnlijk mee. Er zijn ook professionele oplossingen.


De inrichting kan opnieuw gedaan worden door een verkoopstylist. Professionele foto’s kunnen door een interieurfotograaf gemaakt worden, etc. Dit kan allemaal tot een hogere verkoopprijs leiden, maar brengt natuurlijk eerst kosten met zich mee. Het doorhalen van de hypotheek. Na verkoop van je huis zal ook je hypotheek afgelost moeten worden.


Vervolgens moet de hypotheekinschrijving in het Kadaster doorgehaald worden. Dit laat je doen door een notaris die dan een akte van royement opmaakt. Deze wordt verzonden naar het Kadaster. Hiermee verdwijnt de hypotheekinschrijving die je bij de aankoop van je woning bent aangegaan. De kosten voor het royeren van de hypotheek verschillen per notariskantoor.


#2 Schakel je een verkoopmakelaar in of regel je alles zelf?


Of u nu een huis wilt kopen of verkopen, misschien vraagt u zich af of het zinvol is om een ​​makelaar in te huren. Er zijn verschillende zaken om te overwegen bij het maken van uw keuze. Enkele belangrijke belichten we.


Aan het inhuren van een makelaar zijn natuurlijk kosten verbonden. U betaalt voor hun diensten. Met een hogere verkoopprijs voor uw woning en/of betere voorwaarden kunt u de kosten van de makelaar terugverdienen.


Laten we nu eens naar de andere kant van die medaille kijken. Waarom niet gewoon het heft in eigen handen nemen en alles zelf doen? Heeft u de kennis om zelf effectief te onderhandelen over een vastgoeddeal? 


Kent u de ins en outs van de vastgoedwereld en de huidige markt? Bent u op de hoogte over de toepasselijke wetgeving en de daaruit voortvloeiende rechten en plichten? En hoe zit het met al het papierwerk dat bij de transactie komt kijken? Hoe weet u of u alles correct invult? 


Er zijn allemaal kleine details waar makelaars in onroerend goed routinematig voor zorgen. Als het goed is de makelaar de vergoeding waard die u betaalt. Sommige mensen denken dat een makelaar er vooral op uit is om de courtage te innen en snel door te gaan naar de volgende transactie. 


Houd in gedachten dat een goede makelaar meerwaarde biedt en zijn geld waard is. Hij of zij heeft de kennis om uw belangen te behartigen bij uw vastgoedtransactie en is er om u bij elke stap te begeleiden. 


Het is belangrijk om alle aspecten van een vastgoeddeal af te wegen, aan welke kant van de transactie ook staat. Daarna beslist u zelf. Niemand anders kan deze beslissing voor u nemen. Als u zelf veel ervaring in de vastgoedsector heeft, kunt u misschien het een en ander zelf regelen. 


Er zijn in dat geval veel zaken waarvan u op de hoogte moet zijn. Omdat het bij de aan- of verkoop van een huis over veel geld en grote belangen gaat, kiezen de meeste mensen er vanzelfsprekend voor een makelaar in te schakelen.


Het is niet verplicht om een makelaar in te huren. Wanneer je bereid bent om zelf veel van je tijd, moeite en energie in het verkoopproces te steken, kun je je woning ook zelf verkopen. Wanneer je er geen ervaring mee hebt en de nodige kennis ontbreekt, kan het wel behoorlijk tegenvallen. Enkele voordelen van een makelaar zijn dat deze de situatie op de woningmarkt kent en de onderhandelingen met potentiële kopers voert.


Het regelen van de reclame en bezichtigingen kost veel tijd en het resultaat zal vaak minder zijn. Dat houdt dus in dat je verkoopprijs minder hoog kan zijn /of de voorwaarden minder goed. Doorgaans verdient de verkoopmakelaar de kosten die hij berekent dan ook terug.


#3 De staat van onderhoudJe kunt ervoor kiezen om je woning op te knappen voordat je gaat verkopen. Dit hoeft niet maar veel achterstallig onderhoud zal leiden tot (veel) minder geïnteresseerden. Het kan bij de verkoop zeker helpen en een groot verschil maken als de woning in een goede staat verkeert.


De verkoopprijs kan daardoor lager uitvallen en het kan langer duren voordat je huis verkocht is. Veel verkopers besteden dan ook aandacht aan zaken zoals het repareren van kleine zaken zoals lekkende kranen, verstopte goten of regenpijpen en simpel schilderwerk en andere klusjes.


Bedenk, als je overweegt om hele verbouwingen uit te voeren, dat smaak erg persoonlijk is. Dat geldt zeker ook voor badkamer, toilet of keuken. Het kan daarom heel goed dat de koper zelf andere keuzes zou maken en (de kosten van) een verbouwing dan niet in je voordeel werkt.


Weten wat de volgende stappen zijn bij het succesvol verkopen van je woning? Neem contact met ons op en wij adviseren je vrijblijvend!


Gratis waardebepaling?

 • Over Ons

 • Uw huis verkopen doet u niet iedere dag. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe weet u of u het goed doet? Ik help u om als woningverkoper tegen de beste voorwaarden te verkopen. Adviseren & ontzorgen zijn mijn kernwaarden.


 • Contact

 • Stationsplein 1

  6131 AS Sittard


  06 23815912


 • © Makelaarsittard.com. Alle rechten voorbehouden | links


  If this site is report here. spam or abuse, report here.

  This site was built with GrooveFunnels.